Милиардерът Джим Ратклиф, собственик на компанията Инеос, официално заяви намерението си

...
Милиардерът Джим Ратклиф, собственик на компанията Инеос, официално заяви намерението си
Коментари Харесай

Най-богатият британец иска да купи Манчестър Юнайтед

Милиардерът Джим Ратклиф, притежател на компанията " Инеос ", публично заяви намерението си да закупи " Манчестър Юнайтед ". Първоначално това бе обявено от " Таймс " и " Ройтерс ", само че по-късно пристигна удостоверение и от главната компания на най-богатия британец.

През ноември предходната година семейство Глейзър, което има " алените дяволи ", разгласи желание да продаде 20-кратните шампиони или най-малко да откри партньор-инвеститор.

„ Официално заявяваме, че влизаме в процеса “, сподели представител на " Инеос "  пред „ Таймс “ без да прибавя други елементи.

Ратклиф е обожател на " Юнайтед ", въпреки че в предишното да е бил свързван с други клубове, да вземем за пример " Челси ". През предходната година той съобщи, че провел диалог с Глейзър, само че му било казано, че клубът не се продава. След това се дистанцира самичък - поради високата цена.

Твърди се, че богаташите от щата Флорида желаят 5 милиарда паунда за акциите. Въпреки това Ратклиф, който има френския " Ница ", швейцарския " Лозана " и има ползи в моторните спортове, очевидно е решил да стартира договаряния. 

На този стадий няма информация за изявено предпочитание на различен предприемач (или компания) да придобие един от най-популярните клубове в света.  

Огромна част от почитателите на " Манчестър Юнайтед " е на нож с Глейзър през цялото време. Привържениците настояват за смяна на собствеността, а неналичието на трофей от 2017 година насам единствено утежнява обстановката.

" Инеос " е главен спонсор на отбора на " Мерцедес " във Формула 1.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР